(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
O‘yin texnologiyalari bugungi kunda ta’lim jarayonida muhim rol o‘ynaydi. Ushbu texnologiyalar o‘quvchilarning ijodiy faolligini oshirish, o‘zaro hamkorlik va muammoni hal etish ko‘nikmalarini rivojlantirishga yordam beradi. O‘yinlar orqali o‘qitish nafaqat qiziqarli, balki samarali bo‘lib, ilmiy tushunchalarni amaliyotda qo‘llash imkonini beradi. O‘yin texnologiyalari o‘quvchilarning motivatsiyasini oshiradi, chunki ular interaktiv va qiziqarli tajribalarni taklif etadi. Har bir o‘yin ish jarayonlarini o‘zlashtirishga yordam beradi, shuningdek, xatolarni qilish va ulardan saboq olish imkonini yaratadi. Natijada, o‘quvchilar o‘zlarini ko‘proq ishtirok etadigan, ijodiy fikrlaydigan va o‘zlashtirish uchun faolroq qatnashadigan muhitda topadilar. Ushbu tezisda ta’lim jarayonida o‘yin texnologiyalarining ahamiyatini yoritib, ularning o‘quvchilar uchun qanchalik foydali ekanligini ko‘rsatadi. O‘yinlar orqali ta’limni rivojlantirish, yangi avlod uchun ta’lim jarayonlarida interaktiv va innovatsion yondashuvlarni kiritishda muhim ahamiyatga ega.