(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu tezis favqulodda vaziyatlar (FV) xodimlariga psixologik yordam ko‘rsatishning zaruriyati, usullari va samaradorligini o‘rganishga qaratilgan. Favqulodda vaziyatlar xodimlari o‘z faoliyatlarida ko‘plab stressli holatlarni boshdan kechiradilar, bu esa ularning ruhiy salomatligini yomonlashtirishi mumkin. Psixologik yordam ularning ish samaradorligini oshirish va ruhiy tiklanishiga yordam berishi muhimdir. Tadqiqotda psixologik yordamning asosiy usullari, uning FV xodimlariga qanday ta’sir ko‘rsatishi va bu jarayonni samarali tashkil etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tezisshda, shuningdek, bu yordamni joriy etishning ijtimoiy ahamiyati va uning jamoadagi umumiy ish samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi.