(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada bugungi globollashuv muhitida ko‘p tillilik shaxsning ijtimoiy jamiyatda muvaffaqiyatini ta’minlovchi omil ekanligi, o‘quvchilarga kichik yoshdan boshlab xorijiy tilni o‘rgatishning ahamiyati hamda o‘quv jarayonida integrativ yondashuvdan foydalanish samaradorligi haqida fikrlar bayon etilgan. Xorijiy tilni o’qitishda integrativ yondashuvga turli xil nuqtayi nazardan ta’riflar, maqsadli til va boshqa fanlarni birlashtirish, maqsadli tilning nutq faoliyati turlarini qolganlaridan ajratmagan holda birgalikda rivojlantirib borish va maqsadli tilni madaniyat bilan integratsiyalashga oid ilmiy nazariy qarashlar tahlili keltirilgan va mualliflik tavsiyalari keltirilgan