(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu tezis maxkumlarning psixologik adaptatsiyasi jarayonini ijtimoiy-psixologik nuqtai nazardan o’rganadi. Maxkumlar, jazo o‘tash vaqtida yangi sharoitga moslashishi zarur bo‘lgan ijtimoiy guruh sifatida, jiddiy psixologik va emotsional sinovlarga duch keladilar. Tezisda maxkumlarning psixologik adaptatsiyasi jarayonining ijtimoiy va psixologik jihatlari, bu jarayondagi muhim omillar, shuningdek, psixologik yordamnig roli va adaptatsiyani qo‘llab-quvvatlash usullari tahlil qilinadi. Maxkumlarning psixologik holatini yaxshilash va ijtimoiy moslashuvini osonlashtirish uchun zarur bo‘lgan shart-sharoitlar va metodlar ko’rib chiqiladi.