(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada Eshqobil Shukur she’riyatidagi “hayrat” kategoriyasi niyat va ixlos bilimi binarligi sharq-islom ma’rifati asosida shoirning “Anjuman”, “Laylatul qadr” kabi sheʼrlardagi “Qadr kechasi” xronotopi, namozshomgul, qaldirgʻoch obrazlari, “banda – pir//homiy//yoʻlboshchi – Yaratgan” va “banda – Yaratgan” maʼrifiy tizimlari, “Oʻttiz ikki tish dostoni”dagi rahnamo-qahramon, pir-solik, murshid-murid munosabatlari metaforalar tizimida yaratilgan rang-barang ramzlar, timsollar, obrazlar, motivlar, detallar misolida rang-barang maʼnolarni anglatishi tadqiq qilingan.