(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqola iqtidorli o‘quvchilarni o‘qitishda qo‘llanilishi kerak bo‘lgan samarali metodlar va yondashuvlarni tahlil qiladi. Maqolada differensial ta’lim, muammoli o‘qitish, mustaqil ishlashni rivojlantirish, hamkorlik va jamoaviy faoliyatni ta’lim jarayoniga kiritish, shuningdek, o‘qituvchining roli va motivatsiyani oshirish usullari haqida so‘z boradi. Iqtidorli o‘quvchilarning intellektual salohiyatini oshirish, ularning mustaqil fikrlash va innovativ yondashuvlarni rivojlantirishga yo‘naltirilgan usullar tafsilotlari keltirilgan. Maqola ta’lim tizimida iqtidorli o‘quvchilarga individual va samarali yondashuvlarni ishlab chiqish zarurligini ta’kidlaydi.