(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
O’zbekistonda qishloq xo’jaligi sohasi avvalgidek emasligi, endilikda, u ilm-fanga asoslangan, zamonaviy yo’nalishlardan biriga aylanib borayotgani haqida ko’p gapiryapmiz. Chindan ham bugungi qishloq xo’jaligi tizimi bir necha yil oldingisidan tubdan farq qiladi. Ammo bunga birgina ilg’or texnikalar emas, balki sohani tubdan takomillashtirish, ishlarni tashkil etishda resurstejamkor va eng so’nggi innovatsion texnologiyalarni qo’llash evaziga erishilmoqda. Qishloq xo’jaligi faoliyatini zamonaviy dron texnologiyalari asosida raqamlashtirish ilmiy-amaliy loyihasi doirasida ish olib borayotgan Toshkent davlat iqtisodiyot universiteti, Toshkent davlat agrar universiteti hamda Soliq qo’mitasi huzuridagi Kadastr agentligi “Geoinnovatsiya markazi” DUK mutaxassislari ham mazkur yo’nalishda dastlabki natijalarga erisha boshladi.