(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Progress in International Reading Literacy Study (PIRLS) toʻrtinchi sinf oʻquvchilarining oʻqishni tushunish koʻnikmalarini xalqaro miqyosda baholaydigan mashhur baholashdir. Boshlang‘ich ta’lim o’quvchisining akademik saviyasi uchun asos bo‘lib xizmat qilganligi sababli, ularni PIRLS baholashga tayyorlash kuchli savodxonlik ko‘nikmalarini va akademik mukammallikni rivojlantirish uchun juda muhimdir. Ushbu maqola PIRLS xalqaro baholashiga tayyorgarlikning keng qamrovli metodologiyasini o’rganib chiqadi va boshlang’ich sinf o’quvchilariga o’qish savodxonligi bo’yicha ustunlikka yordam beradigan muhim tarkibiy qismlarga urg’u beradi.