(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Mazkur ilmiy tezisda soliq auditi jarayonida paydo bo‘ladigan soliq risklari va ularni minimallashtirish yo‘llari tahlil qilinadi. Soliq risklari, bu - korxonalar yoki tashkilotlarning soliqqa oid hujjatlarida aniqlangan xatoliklar, noto‘g‘ri hisob-kitoblar, hamda qoidabuzarliklar tufayli soliq to‘lovlarida noaniqliklar yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan holatlardir. Tezisda soliq auditining asosiy vazifalari, soliq risklarining turlari va ularning oqibatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu risklarni minimallashtirishda samarali boshqaruv strategiyalari, soliq maslahatchilari bilan hamkorlik qilish, hujjatlarni to‘g‘ri yuritish va avtomatlashtirilgan tizimlardan foydalanish usullari taklif etiladi.