(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek tilida ot yasovchi qo‘shimchalar va ularning asos valentlikka ta’siri batafsil o‘rganilgan. Ot yasovchi qo‘shimchalar tilning morfologik tizimida muhim o‘rin egallab, fe’l va boshqa so‘z turkumlaridan yangi otlar hosil qiladi va ularning valentligi o‘zgarishiga sabab bo‘ladi. Maqolada fe’l valentligi va ot yasovchi qo‘shimchalar ta’sirida yuzaga kelgan valentlikning kamayishi, o‘zgarishi va nolgacha qisqarishi misollar bilan tahlil qilingan. Shuningdek, valentlikning o‘zgarishi sintaktik va semantik jihatdan qiyosiy tahlil qilingan.