(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu tezisda globallashuv jarayonining jahon siyosatidagi o’rni va ta’siri tahlil qilinadi. Globallashuv, birinchidan, iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy munosabatlarni kengaytirishi orqali mamlakatlar o’rtasidagi integratsiyani kuchaytiradi. Ikkinchidan, bu jarayon davlatlararo hamkorlikni rivojlantirish, global muammolarni hal qilish va xalqaro xavfsizlikni ta’minlashda muhim rol o’ynaydi. Tezisdada globallashuvning siyosiy, iqtisodiy va madaniy jihatlari, shuningdek, uning ijtimoiy ta’siri ko’rib chiqiladi.