(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Bugungi kunda inson salomatligini muhofaza qilish dolzarb masalalardan biri boʻlib qolmoqda. Ekologik muammolarni yuzaga kelishi bilan birga insonlarda uchrayotgan kasalliklarning turi ortib borishi bilan birga koʻplab xavfli kasalliklar yoshlarda ham uchramoqda. Jumladan, qandli diabet, saraton kasalliklari, virusli gepatit kabi bir qator inson hayoti uchun oʻta xavfli boʻlgan kasalliklar global muammolarga aylangan.