(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Axborot xuruji (yoki axborot xurujlari) – bu axborot tizimlariga yoki tashkilotlarga nisbatan amalga oshiriladigan, ma’lumotlarni o‘g‘irlash, o‘zgartirish yoki yo‘q qilish maqsadida olib boriladigan hujumlardir. Bunday xurujlar ko‘p hollarda kiber jinoyatchilar tomonidan amalga oshiriladi va ular ko‘plab usullarni, jumladan, phishing, viruslar, trojanlar va boshqa zararli dasturlar orqali bajarilishi mumkin. Axborot xuruji tashkilotlarning xavfsizligiga jiddiy tahdid solishi mumkin va shuning uchun IT mutaxassislari bu xurujlardan himoyalanish uchun turli choralar ko‘rishlari zarur.