(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu ilmiy izlanishda Rossiyada sovetlar hokimiyat tepasiga kelgandan to 1946-yilgacha Xorazmda temir yo‘l qurilishi uchun berilgan taklif va loyihalar va ularni amalga oshmaslik sabablari ko’rsatilgan. Shu bilan bir qatorda Xorazmdada temir yo‘l qurilishi ushbu hudud aholisi uchun juda muhimligi ham yoritib o‘tilgan. Va aksincha, temir yo‘l qurilishi nega amalga oshmay qolishining sabablari ham yoritilgan. Shuningdek, bu tezisda Xorazmda paydo bo‘lgan va qisqa masofaga temir yo‘l izida harakatlanadigan konka transporti va Urganch shahri bilan Cholish bandargohi (porti) orasidagi motorlashtirilgan temir yo‘l haqida ham ma’lumotlar berib o‘tilgan .