(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqola orqali O‘rta Osiyoda temir yo‘l qurilishi tarixi va rejalar haqida so‘z yuritiladi. Temir yo‘l sohasining O‘rta Osiyoga kirib kelishi sabablari va oqibatlari atroflicha o‘rganilib, muhokama qilingan ilmiy ishlar solishtirilib tahlil qilingan. Oʻrta Osiyo va Orenburg-Toshkent temir yoʻllarining Turkiston oʻlkasining ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga taʼsiri tahlil qilinadi. Muallif temir yo’llar qishloq xo’jaligi va to’qimachilik sanoatining rivojlanishiga kuchli turtki berganligini va mintaqaning butun Rossiya bozoriga integratsiyalashuviga hissa qo’shganini ko’rsatdi.