(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Vitaminlar inson salomatligi va yaxshi turmushi uchun juda muhim bo‘lgan biologik faol moddalardir. Ular organizmda ko‘plab hayotiy jarayonlarni ta’minlaydi va turli kasalliklarni oldini olishda muhim rol o‘ynaydi. Quyida vitaminlarning asosiy funksiyalari va inson turmishidagi o‘rni haqida batafsil ma’lumot beriladi.