(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Oxirgi yillarda bolalarda allergik kasalliklar keng tarqalib bormoqda. Yangilangan statistikaga ko’ra, yer shari aholisining 40% allergik kasalliklarga moyil. Atopik dermatit allergik kasalliklar orasida ko’p qismni tashkil etadi.70% hollarda atopik dermatit bronxial astma, pollinoz, eshakemi, Kvinke shishi, allergik rinitga sabab bo’ladi.[Ovsyannikova O.,2012]