(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada ingliz tili va o’zbek tilining psixologiya yonalishiga oid bolgan terminlarni o’zaro yo’llari orqali ularni aniqlash va tadbiq qilishdir. Shu orqali lingvistikada terminlarni boshqa tillarda togri yoki notogri qollanilayotganligini bilish, bilmagan, hali tahlil qilinmagan termin, sozlarni topib organishdan iborat