(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Нефть-газ саноатида инвестицион фаолиятини ташкил этиш ва бошқаришга асосланган хорижий тажрибалар асосини жаҳон нефть бозорида рақобат муҳити, мамлакатда нефть-газ саноатининг ривожланиш тенденциялари ва нефть-газ саноатининг фаолият самарадорлигини оширишга йўналтирилган стратегик йуналишлар ташкил этади. Шу сабабли, нефть-газ саноатига хорижий инвестицияларни жалб қилиш ва фаолият самарадорлигини оширишга йўналтирилган қатор хорижий тажрибалар бир- биридан тубдан фарқ қилади.