(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Jurnalistika kasb sifatida ma’lumot tarqatish, hokimiyatni javobgarlikka tortish va ommaviy nutqni osonlashtirish orqali butun dunyo bo’ylab demokratik davlatlarda muhim rol o’ynaydi. Biroq, jurnalistlar ko’pincha turli muammolarga duch kelishadi, jumladan, ularning xavfsizligiga tahdid va mustaqillikka putur etkazishga urinishlar. Ushbu ilmiy maqolada jurnalistik faoliyat xavfsizligi va yengilmasligini ta’minlashning huquqiy asoslari, xalqaro va milliy qonunlar, shuningdek, jurnalist huquq va erkinliklarini himoya qilishga qaratilgan mexanizmlar tahlil qilinadi.