(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada maqollarning shakllanish tarixi, mohiyat va xususiyatlari haqida so’z borgan. Shuningdek maqollarning xalqimiz madaniyatida tutgan o’rni ayrim maqollar misolida tahlil qilingan. Boshqa millat maqollarining tarjima qilinishi, xalqlar o’rtasidagi do’stlik aloqalarini mustahkamlashda muhim ahamiyat kasb etishi haqida mulohaza yuritilgan.