(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Мақолада зиёрат туризмнинг милий иқтисодиётда тутган ўрни ва тармоқ сифатида шаклланиш тарихи ҳамда зиёрат туризмнинг ривожланиш босқичлари келтирилган бўлиб, “муқаддас” тушунчасини “диний” ва “илоҳий” тушунчалардан хилма-хиллиги, ҳамда муқаддаслик инсоннинг ички психик ”маркази” ва умуминсоний маданият билан тўғридан- тўғри боғланганлигининг ички ва ташқи туризмга таъсири асосланган.