(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada Verbena officinalis L ósimligining dorivorlik xususiyati tarkibidagi moddalari va undan ekstrakt ajratish usullari órganiladi. Verbena (verbena officinalis L) o‘simligi tarkibidagi kimyoviy moddalar inson organizmi uchun ijobiy ta`sir ko‘rsatadi. Masalan, uning tarkibidagi limonen kislotasi neyroprotektiv tinchlantirish xususiyatiga ega. Bundan tashqari o‘simlikning xushbo‘y efiri depressiya, uyqusizlik va charchoqning oldini oladi. O‘simlikdan parfumeriyada yuz uchun maxsus kosmetik mahsulot ishlab chiqariladi.