(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada Rayhon (Origanum Vulgare) o‘simligining botanic tasnifi, ishlatilish sohalari hamda undan ajratib olinga ekstrakt foydali xususiyatlari bo‘yicha bir qaancha manbalardan foydalangan holda ma’lumotlar keltirilgan. Tayyorlangan ekstrakt turli xil ichak kasalliklarini davolashda hamda ishtaxa ochuvchi va ovqat xazm qilish jarayonini yaxshilovchi dori sifatida ishlatilishi yoritilgan.