(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu ilmiy maqola yuqori salohiyatli venchur tashabbuslari muvaffaqiyati uchun zarur bo‘lgan ilg‘or amaliyotlar va strategik asoslarni o‘rganadi. Maqsadlar va asosiy natijalar (OKR) kabi strategik rejalashtirish usullari Porterning beshta kuch modeli kabi analitik vositalar bilan birgalikda venchur kapitalining dinamik manzarasini boshqarishda tashkilotlarga yo‘l ko‘rsatadi. Yoritiladigan asosiy yo‘nalishlarga venchur moliyalashtirish, korporativ hamkorlik, iste’dodlarni rivojlantirish va venchur risklarini tahlil qilish kiradi. Yuqori salohiyatli korxonalarga misollar tadbirkorlik muvaffaqiyati uchun turli imkoniyatlarni ko‘rsatadi. Muvaffaqiyatli amalga oshirilishini ta’minlash uchun siyosiy, iqtisodiy va ijtimoiy jihatlarni hisobga olish juda muhimdir. Ushbu metodologiya va asoslardan foydalangan holda, tashkilotlar g‘oyalarni innovatsiyalar va barqaror o‘sishni rag‘batlantiradigan aniq loyihalarga samarali aylantirishlari mumkin