(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Geografiya ta’limi metodikasi bo‘yicha tadqiqot olib boruvchilar, eng avvalo geografiya falsafa didaktika, pedagogika, psixologiya, mantiq, bilish nazariyasi kabi fanlarini chuqur o‘rganib chiqishilari zarur. Ularda tadqiqot uchun, taqqoslash va qiyoslashga oid bo‘lgan ma’lumotlar to‘planadi. Geografiya o‘qitish metodikasi bo‘yicha olib boriladigan tadqiqotlarda stastistik matematik metodlarning ham roli katta. Bunda tajriba o‘tkazilayotgan sinflar va maktablardagi ish natijalarini e’tiborga olish keng qo‘llaniladi. Olingan miqdoriy ko‘rsatkichlarga tayanib u yoki bu metodning, usulning, vositalarning qanchalik samara berishligini aniqlash imkoniyati tug‘iladi.