(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Hozirgi kunda dunyoda irsiy kasalliklar va tug‘ma nuqsonlar bilan tug‘iluvchi bolalar soni tobora ortmoqda . Shu bilan bir qatorda Daun sindromi bilan kasallanuvchi bolalar tug‘ilgan har beshta biladan bittasida yoki ikkitasida kuzatilmoqda . Bu kasalilik tez-tez uchrasada , ammo kasalilkka chalingan bolalar soni keskin ortmayapti sabab shuki, sun’iy va tabiiy abortlar , hamda bolaning o‘lik tug‘ilishi sababli ular soni keskin oshmayapti