(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2026)
Ushbu maqolada boshlangʻich sinf oʻquvchilarida nutqiy etiket va muloqot madaniyatini shakllantirishning pedagogik-psixologik xususiyatlari yoritilgan. Maqolada kichik yoshdagi maktab oʻquvchilarining nutqiy oʻsish qonuniyatlari, muomala madaniyatini shakllantirishning samarali mexanizmlari, interaktiv metodlar va hayotiy vaziyatli (keys) yondashuvlar tahlil qilingan. Shuningdek, ona tili darslarida nutqiy etiket normalarini oʻrgatish boʻyicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.