(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2026)
Ushbu maqolada kreativ iqtisodiyotning mintaqaviy iqtisodiy rivojlanishdagi o’rni va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda kreativ sanoat tarmoqlarining mahalliy iqtisodiyotga ta’siri, innovatsion ekotizimlarning shakllanishi, inson kapitalining rivojlanishi va raqobatbardoshlikning oshishi masalalari ko’rib chiqiladi. Jahon tajribasi va O’zbekiston sharoitida kreativ klasterlarni shakllantirish imkoniyatlari o’rganiladi. Maqolada kreativ iqtisodiyotni mintaqaviy darajada rivojlantirish uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.