(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2026)
Ushbu maqolada ommaviy axborot vositalarining (OAV) jamiyat hayotidagi o‘rni va ularning aholining mediasavodxonligini oshirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi, internet va ijtimoiy tarmoqlar orqali axborot almashinuvi kengayib borayotgan bir sharoitda insonlarda axborotni tanqidiy tahlil qilish, saralash va undan ongli foydalanish ko‘nikmalarini shakllantirish zarurligi asoslab beriladi. Shuningdek, maqolada mediasavodxonlikni rivojlantirishda OAVning roli, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari yoritiladi.