(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston hududidagi togʻ muzliklarining oʻrganilish darajasi, ularning shakllanishi, geografik joylashuvi hamda iqlim oʻzgarishlari taʼsiridagi dinamikasi tahlil qilinadi. Asosiy eʼtibor muzliklarning suv resurslari shakllanishidagi oʻrni, ularning qisqarish jarayonlari va ekologik muammolar bilan bogʻliqligiga qaratilgan. Shuningdek, zamonaviy ilmiy tadqiqotlar, masofadan zondlash texnologiyalari hamda monitoring tizimlarining qoʻllanilishi yoritiladi. Maqolada muzliklarni oʻrganishning istiqbollari sifatida ilmiy hamkorlikni kengaytirish, raqamli texnologiyalarni joriy etish va barqaror rivojlanish strategiyalarini ishlab chiqish zarurligi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari mintaqada suv xavfsizligini taʼminlash hamda ekologik muvozanatni saqlashda muhim ahamiyat kasb etadi.