(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada Silphium perfoliatum L. o’simligining agroekotizimlarda biomassa ishlab chiqarish, bioyoqilg’i manbai sifatida foydalanish va ekologik barqarorlikni ta’minlashdagi roli o’rganilgan. Tadqiqotlar ushbu o‘simlikning yuqori hosildor biomassa manbai, kam parvarish talab qilishi, uzoq umr ko’rish xususiyati va ekologik moslashuvchanligi tufayli agroekosistemalarda istiqbolli ekanini ko’rsatadi. Shuningdek, maqolada bu o’simlikning biogaz ishlab chiqarishdagi samaradorligi, tuproq unumdorligini saqlashdagi ahamiyati va biologik xilma-xillikka ijobiy ta’siri haqida ma’lumotlar keltiriladi.