(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqola ma’lumotlar bazalarida statistik prognozlash usullarining samaradorligini ilmiy jihatdan tahlil qiladi. Zamonaviy katta ma’lumotlar tizimlarida qo’llaniladigan statistik modellarning nazariy asoslari, amaliy qo’llanilishi, cheklovlari va rivojlanish istiqbollarini ko’rib chiqadi. ARIMA, eksponensial tekislash va regressiya kabi usullar ma’lumotlar bazalarida prognozlashning aniqligi va tezligini oshirishda muhim rol o’ynashi ta’kidlanadi. O’zbekiston va xalqaro tadqiqotlar asosida gibrid modellarning afzalliklari va muammolari muhokama qilinadi. Maqola iqtisodiy, tibbiy va sanoat sohalarda ushbu usullarning amaliy samaradorligini misollar bilan yoritadi.