(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ijtimoiy ustanovkalarni shakllantirish shaxsning muhim jihati bo‘lib, insonga o‘z xulq-atvorini boshqarish imkonini beradi. Ijtimoiy ustanovkalarni adekvat shakllantiruvchi shaxs o‘z hislarini aql izmiga bo‘ysundirish, turli ko‘rinishdagi vaziyatlarda aniq qaror qabul qilish kabi xususiyatlarga ega bo‘ladi. Bundan tashqari, ijtimoiy ustanovkalarni shakllantirish orqali sub`yekt ijtimoiy- emotsional holatini nazorat qilib turadi.