(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur maqolada biznes xizmatlari reklama matnlarining zamonaviy kommunikativ strategiyalari va ularning lingvistik realizatsiyasi tahlil qilinadi. Bugungi raqamli marketing sharoitida reklama matnlari nafaqat axborot vositasi, balki auditoriyani ishontirish, harakatga undash va brendga sodiqlikni shakllantirishning muhim kommunikativ vositasiga aylangan. Tadqiqotda pozitsiyalash, farqlash va maqsadli auditoriyani jalb qilish kabi strategiyalar asosida reklama matnlarida qo‘llaniladigan til birliklari – professional terminologiya, modal fe’llar, emotsional leksika, metaforalar, frazeologizmlar va boshqa uslubiy vositalar tahlil qilinadi. Shuningdek, multimodal yondashuv – matn, rasm, ovoz va video uyg‘unligi reklama samaradorligini oshirishda muhim omil sifatida ko‘rsatiladi. Interaktiv aloqa, chatbotlar, personalizatsiyalangan matnlar va madaniy moslashuv kabi elementlar reklama matnlarining zamonaviy shakllarini belgilab bermoqda. Milliy-madaniy omillar, auditoriya tahlili va kommunikativ vaziyat reklama tilining shakllanishiga bevosita ta’sir qiladi. Xulosa o‘rnida, reklama matnlarining kommunikativ-pragmatik xususiyatlarini chuqur o‘rganish zamonaviy marketing samaradorligini ta’minlovchi muhim ilmiy va amaliy yo‘nalish ekanligi ta’kidlanadi.