(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining zabardast namoyandalaridan biri – Abdulla Qodiriy ijodida aks etgan ma’naviyat va axloqiy tarbiya masalalari tahlil qilinadi. Adibning “O‘tkan kunlar” va “Mehrobdan chayon” romanlari asosida ijtimoiy ong, milliy qadriyatlar, odob-axloq, halollik, vatanparvarlik singari tushunchalarning badiiy ifodasi tadqiq qilinadi. Muallif ushbu asarlarda qahramonlar xarakteri orqali jamiyatdagi axloqiy inqirozga qarshi badiiy kurash usullarini ochib beradi.