(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Bu maqolada Alisher Navoiy adabiy merosini adabiy nuqtai nazardan o‘rganishimiz va tadqiq etishimiz qanchalik zarur va ahamiyatli bo‘lsa, uning asarlari tilini hamda asarlari tili misolida o‘zbek adabiy tili lingvistikasi bo‘yicha qilgan buyuk ishlarini tilshunoslik nuqtai nazardan o‘rganish zarur va ahamiyatli ekani haqidadir.