(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy tilshunoslikda pragmatik tahlilning o‘rni, uning asosiy tamoyillari va amaliy ahamiyati yoritilgan. Xususan, kontekst, nutq vaziyatlari va muallif-intensiya kabi tushunchalarning tilshunoslikdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, pragmatikaning boshqa tarmoqlar bilan aloqasi va til o‘rgatishdagi qo‘llanilishi haqida fikr yuritilgan.