(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston ta’lim tizimida inklyuziv ta’limni rivojlantirish, ayniqsa o‘rta maxsus, kasb-hunarga yo‘naltirish va oliy o‘quv yurtlarida uni samarali joriy etish masalalari yoritilgan. Inklyuziv ta’limning nazariy asoslari, mavjud muammolar, ta’lim jarayoniga integratsiyalashuvi, pedagog kadrlar tayyorlash va jamiyatdagi ijtimoiy stereotiplarning ta’siri tahlil qilinadi. Muallif inklyuzivlikni ta’minlashda infratuzilma, metodika, ijtimoiy-psixologik yondashuv va huquqiy asoslar muhimligini asoslab beradi. Shuningdek, maqolada muammoni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ilgari suriladi.