(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ginkgo biloba — qadimiy va noyob daraxt turi boʻlib, Ginkgoaceae oilasining yagona vakili hisoblanadi. U 20–35 metr balandlikka yetadi, barglari yelpigʻichsimon va kuzda sariq tusga kiradi. Asosan Xitoyda tabiiy holda uchraydi, biroq Yaponiya, Koreya, AQSh va Yevropada ham keng tarqalgan. Uning dorivor ahamiyati katta bo‘lib, xotirani yaxshilash, qon aylanishini qoʻllab-quvvatlash va yurak-qon tomir tizimi uchun foydalidir. Ekologik jihatdan havoni tozalash, shovqinni kamaytirish va shahar muhitiga moslashish xususiyatiga ega. Shuningdek, dekorativ oʻsimlik sifatida xiyobon va bogʻlarda oʻstiriladi hamda uning urugʻlari Osiyo oshxonasida isteʼmol qilinadi.