(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Chet tilini yosh guruhlari (kattalar, o’smirlar va maktabgacha yoshdagi bolalar) bo’yicha o’rgatish o’ziga xos xususiyatga ega, shuningdek, katta yoshdagi o’quvchilarning ba’zi atributlari bu vazifani osonlashtiradigan, boshqalari esa qiyinchiliklar manbai bo’lgan usul va tamoyillarga ega. Ushbu tadqiqot chet tillarini yosh guruhlariga qarab o‘rganish va o‘rgatish bilan bog‘liq asosiy masalalarni ko‘rib chiqish, shuningdek, o‘qitish jarayonini optimallashtirish uchun yosh guruhlari xususiyatlarini kapitallashtirish usullarini ko‘rsatishga qaratilgan. Birinchi navbatda til o’rganishning umumiy tamoyillari muhokama qilinadi, undan keyin chet tillarini yoshga qarab o’qitishning o’ziga xosligi, shuningdek, eng samarali usul va strategiyalarni tanlash masalalari ko’rib chiqiladi.