(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur tezisda ekalogik xususiyatli favqulodda vaziyatlar (EVV) tahlil qilingan bo’lib, ularning turlari, sabablari va oqibatlari ko’rib chiqilgan. Bunda ekalogik favqulodda vaziyatlarning insoniyat uchun ta’siri, tabiiy va texnogen xavf-xatarlar, ularni boshqarish mexanizmlari va muhim chora-tadbirlar tavsiflangan. Shuningdek, ekalogik favqulodda vaziyatlarning oldini olish va ularga tayyorgarlik ko’rish uchun zarur bo’lgan strategiyalar va milliy xavfsizlik choralariga e’tibor qaratilgan. Tezisning maqsadi - ekalogik favqulodda vaziyatlarga tayyorlikni kuchaytirish va ularning salbiy oqibatlarini kamaytirish uchun samarali yondashuvlarni ishlab chiqishdir.