(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ғоя ўз-ўзидан пайдо бўладиган адабий ҳодиса эмас. чунки унинг ҳам ўзига хос илдизлари, келиб чиқиш сабаблари бўлади. Мазкур мақолада ҳикоянависнинг ғояни ташкиллаштириши, уни идроклаш тамойилларининг йўсинлари хусусида сўз боради. Ёзувчи олам ва одам муносабатини қай тариқа ифодалай олганини имкон қадар талқин қилганлигида кўринади.