(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqola bola nutqining rivojlanishida axborot vositalarining rolini o’rganildi. Maqolada, axborot vositalarining, xususan, televizor, internet va mobil ilovalar kabi platformalar, bolaning nutq rivojlanishiga qanday ta’sir ko’rsatishi tahlil qilindi. Shuningdek, axborot vositalarining bolalar orasida til o’rganish, so’z boyligi va nutq faolligiga ta’siri, ijobiy va salbiy jihatlari hamda bolalarning psixologik va kognitiv holati bilan qanday bog’lanishi haqida ma’lumotlar keltirildi. Maqolada shuningdek, bolalar uchun axborot vositalarini to’g’ri va me’yorida foydalanishning ahamiyati hamda ota-onalar va ta’lim muassasalarining bu boradagi mas’uliyati yoritildi.