(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Olov, insoniyatning eng qadimgi kashfiyotlaridan biri bo‘lib, ko‘p asrlar davomida turli ehtiyojlarni qondirishda insoniyatga yordam bergan. Biroq, olovning foydali va zararlı tomonlari mavjud. U do‘st sifatida isitgich, yorug‘lik manbai, ovqat tayyorlash va sanoat jarayonlarida foydalanilgan bo‘lsa, dushman sifatida esa, yong‘inlar, portlashlar va tabiiy ofatlar sababli katta zarar yetkazadi. Ushbu tezisda olovning ijobiy va salbiy tomonlari, uning inson hayotidagi ahamiyati va xavflari, shuningdek, olovdan samarali foydalanish va xavfsizlik choralari muhokama qilinadi.