(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Bolalarning jismoniy rivojlanishini individual baholashning barcha usullari standart-normativni (baholash yoki referent jadvallarini) yaratishni nazarda tutadi va unga asoslanadi. Norma ushbu yosh-jins guruhidagi «ko’pchilik» sog’lom bolalarning haqiqatda mavjud bo’lgan yosh, jinsiy, mintaqaviy va boshqa xususiyatlarini aks ettirishi lozim bo’lgan sifat holati sifatida qaraladi.