(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu tezisda favqulodda vaziyatlar (FV) xodimlarida stressbardoshlilikni shakllantirishning ahamiyati, usullari va psixologik metodlari o‘rganiladi. Favqulodda vaziyatlar – bu o‘ta xavfli va stressli sharoitlarni yaratadigan holatlar bo‘lib, bu holatlar nafaqat jismoniy, balki psixologik jihatdan ham katta ta’sir ko‘rsatadi. Stressbardoshlilik esa, insonning yuqori darajada stressga qarshi kurashish qobiliyati bo‘lib, favqulodda vaziyatlarda xodimlarning samarali ish faoliyatini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu tezisda stressni boshqarish, stressbardoshlilikni rivojlantirishning amaliy usullari va psixologik tayyorgarlik haqida so‘z yuritiladi.