(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ҳудудларда бандлик муаммоси мамлакатлар иқтисодиётида муҳим масала сифатида турибди, чунки ишсизлик даражаси иқтисодий барқарорликни таъминлаш ва ижтимоий барқарорликни сақлашга катта таъсир кўрсатади. Айниқса, ривожланишдаги давлатларда, жумладан, Ўзбекистонда, қишлоқ жойларида ишсизлик масаласи энг долзарб аҳамиятга эга бўлиб, бу иқтисодий ва ижтимоий муаммоларнинг бири ҳисобланади. Қишлоқ хўжалигининг аҳамияти бугунги кунда янада ортиб, аҳолининг кўпчилик қисми аграр соҳада ишлаши туфайли, бу соҳада тадбиркорлик фаолиятини ривожлантириш бандликни ошириш ва ишсизлик муаммосини бартараф этишда муҳим омилга айланади.