TIBBIY TEXNOLOGIK JARAYONLARNI XUSUSIYATLARINI HISOBLASH. (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2024)
Tasodifiy parametrlarga ega bo‘lgan tarmoq modellarining qiyosiy xarakteristikalari amalga oshiriladi. Lazer kontaktli litotripsiya jarayonining original tarmoq alternativ stoxastik modeli ishlab chiqilgan bo‘lib, bu lazer litotripsiya Operatsiyasining davomiyligini umuman baholashga imkon beradi. Amaliyot bosqichlarini bajarish vaqtini taqsimlash zichligi beta-tarqatish bilan tavsiflanganligi ko‘rsatilgan. Litotripsiyaning individual bosqichlari va umuman Operatsiya davomiyligini Optimistik, pessimistik va eng taxminiy hisoblashni hisoblashga imkon beradigan matematik iboralar berilgan.