Eronda feodal munosabatlarning vujudga kelishi va rivojlanishi. (INTERNATIONAL CONFERENCE OF NATURAL AND SOCIAL-HUMANITARIAN SCIENCES, 2024)
Eron Islom respublikasi-Janubi-g‘arbiy Osiyoning eng katta davlatlaridan biri bо‘lib, aholisi-71,2 mln.kishi (2010 yil ma’lumotlari), hududi-1,65 mln. km.kv, poytaxti-Tehron shahri.Eron Islom Respublikasi 1992 yil 10-mayda О‘zbekistonning suverenitetini tan oldi va 1992 yil 25-noyabrda ikki davlat о‘rtasida diplomatik munosabatlar о‘rnatildi